Quality Grader

De Quality Grader van Flikweert Vision Technologies reduceert het aantal arbeidsuren in de leeskamer tot het minimum. De compacte unit die door middel van kunstmatige intelligentie uw aardappelen nauwkeurig kan beoordelen, verwerkt ongeveer 10 ton per uur. De Quality Grader is recent geïntroduceerd en heeft gezorgd voor veel belangstellende telers en verwerkers.
De optische sorteermachine kan door cameratechniek en de daaraan gekoppelde kunstmatige intelligentie, de volgende fouten herkennen en uitlezen:
Ritnaalden
Schurft
Beschadigingen
Vormfouten
Groeischeuren
Groen
Stenen en kluiten
Schermafbeelding 2021-03-18 om 21.18.53.
Veel informatie over uw product
Eenvoudig inzetbaar
Forse besparing in arbeid
Verwerkt aardappelen indien nodig 24/7
Betrouwbaar en continuïteit
Korte terugverdientijd
Cambox.jpg
De Quality Grader herkent ook kleikappen. Dat is een uitkomst voor aardappeltelers die telen op zwaardere gronden. De machine is getest onder wisselende omstandigheden, en met veel verschillende soorten aardappelen. De machine is geschikt voor het sorteren en verwerken van:
Pootaardappelen en consumptieaardappelen
Rode, witte en gele aardappelrassen
Aardappelen uit allerlei grondsoorten
De meest 'vuile' partijen. 
Gesorteerd- en ongesorteerd product
Doordat de optische sorteerder geen problemen heeft met hele 'vuile' partijen, zijn partijen niet zo snel afgekeurd als u op voorhand zou denken. Ook partijen met meer dan 50% tarra zijn nu nog te 'redden'. 
Aardappelen.png
Voor sorteerwerk is het moeilijk om geschikt personeel te vinden. Sorteren op ritnaalden en zilverschurft vergt ook voor de gevorderde sorteerder concentratie op het werk. Probleempartijen zijn met de optische sorteerder minder snel onhandelbaar wat resulteert in meer opbrengst.
Meer informatie de Quality Grader?

Bedankt voor de inzending!